Mirošovská devítiletka osiřela. Místo dětského smíchu a křiku na chodbách jsou zde vystěhované skříně a žáci museli na nezbytně nutnou dobu hlavní budovu opustit. Příčinou je špatná krytina, která se nachází téměř ve všech učebnách. „Kvůli zapáchání lina, které je položené v nově zrekonstruovaných učebnách budovy, byla škola hygienickou stanicí uzavřená. Výuka je přesunutá do náhradních prostor," sdělil ředitel školy Rostislav Judl.

Problémy začaly dříve. „Když se objevil začátkem ledna zápach, kontaktoval jsem dodavatelskou firmu. Její subdodavatel prý má všechny atesty údajně v pořádku. Zároveň jsem oslovil Státní zdravotní ústav v Plzni i v Praze a poslali jsme vzorky podlahové krytiny," konstatoval Judl.

Situace nabrala na obrátkách. „Před několika dny byla podána ze strany zřizovatele reklamace na lino, které je položeno ve všech místnostech a třídách školy s výjimkou učebny a kabinetu fyziky," dále sdělil. „Firma S+H tuto reklamaci prozatím neuznala. Přesto minulý týden začala s odstraňováním lina a přebroušením vrchní části podlah v podkroví školy, kde byl zápach nejsilnější. Práce však ustaly a dál nepokračují. Informace o dalším odstraňování ve spodních patrech nemáme," pokračoval. „V současné době reklamujeme podlahovou krytinu u subdodavatele," sdělil jednatel společnosti S+H Zdeněk Horejš. „Nyní hledáme veškeré kroky, aby byla škola co nejdříve opravená a žáci mohli nový školní rok zahájit právě v rekonstruované budově. Věřím, že do konce srpna bude problém vyřešený," uzavřel Horejš.

Dokončení v pondělním vydání Rokycanského deníku.