Na obří komín v centru okresního města vylezla včera před čtrnáctou hodinou mladá žena. Podle našich poznatků z místa údajně úřednice rokycanské radnice a matka dvou dětí, která chtěla takhle drasticky skoncovat se životem.

Složky integrovaného záchranného systému se sjely dvě hodiny po poledni do Jiráskovy ulice. Pětatřicetiletá žena si nejprve ke komínu přiložila paletu, po které se k němu dostala. Poté už šplhala nahoru. „Našli jsme na místě batoh s doklady. Ani jsme netušili, že v tu dobu žena nahoru leze," komentovali událost svědci.

Kolem 14.30 na místo dorazil policejní vyjednavač a také hasičská plošina z plzeňského Koterova. Okolí komínu bylo policií okamžitě uzavřeno.

Zhruba za patnáct minut už byl policejní vyjednavač spolu s hasičem přímo u ženy, ta se ale dolů hned nechystala. Chvílemi komunikovala. Pak se vždy na moment údajně utišila.

Ke skoku, který by nejspíš skončil obrovskou tragédií, ale nakonec naštěstí nedošlo. „Krátce po třetí hodině se ženu podařilo naložit do plošiny a dostat ji v pořádku dolů," potvrdila policejní mluvčí Hana Kroftová. Podle ní si ženu převzali záchranáři a s největší pravděpodobností ji převezou do psychiatrické léčebny. Co však tak mladou ženu k tak dramatickému kroku vedlo, ukáže až další vyšetřování.

Připomeňme, že to není ojedinělý případ. Před dvěma lety se rozhodl skokem z rozhledny Kotel ukončit život padesátiletý muž. Zde však všechny záchranářské práce byly marné. Byl na místě mrtev.