Turistický ruch a zájem oživit někdejší vyhlášené místo se spojily. Areál bývalého koupaliště ve Strašicích výrazně ožil.
„Skupina mladých nádrž i její okolí vyčistila a zájemci už zase areál začínají využívat," uvedl spokojeně starosta obce Jiří Hahner. Mezi ty, co se do záměru takříkajíc obuli, patří Zdeněk Hubáček, Rastislav Tomeček, Jan Sovadina a další nadšenci. Jedná se o celou partu, která má v paměti slavnější éru koupaliště i hudebního klubu Koupák a řekla si, že je škoda, aby tohle všechno úplně zaniklo. Zkrátka – došli k názoru, že by místo mělo zase žít.

„Ze širokého okolí se sem lidé chodili svlažit i za muzikou. Třebaže by koupání nadále bylo na vlastní nebezpečí, řekli jsme si, že nádrž i okolí si udržování prostě zaslouží," konstatoval Sovadina. Prozradil také, že existuje jádro party – ti, co jsou v areálu prakticky denně. Když ale bylo třeba bazénovou vanu vydrhnou a vyspravit, podílela se na tom postupně čtyřicítka brigádníků. I po napuštění se mladí o čistotu vody starají, napadané listí dokonce pravidelně vybírají sítěmi. „V největší hloubce pořád vidíte na dno," pochlu- bil se výsledkem Sovadina. 
„O nadšencích vypovídá i to, že kluci se třeba složili a koupili malé čerpadlo. Do areálu umístili také provizorní odpadkové koše a návštěvníci na udržování pořádku slyší. Obec teď ale objednala skutečné koše na odpadky a přislíbila jejich vyvážení. Za své si vzala i seče trav, nová je zrovna na programu," informoval dále Sovadina.

Pokud jde o další zútulnění areálu, snem nadšenců je výstavba malého kiosku 
s občerstvením. Věří také, 
že lidé se tam potom budou více sdružovat a do areálu se postupně vrátí třeba posezení s muzikou. Utvrzuje je v tom i skutečnost, že červnová akce Koupák vítá léto přežila dokonce časy, kdy koupák koupákem vůbec nebyl.