Na třídenní maratón závodů a zkoušek odjela Rokycansko reprezentovat pětice chlapců a dokonce jedna zástupkyně něžného pohlaví. „Za okres se tohoto klání zúčastnil Milan Huleš, Adam Petříček, Radim Titl, Kateřina Houšková, Tomáš Košař a Jan Houška. Bohužel, poslední člen týmu nám na poslední chvíli omarodil, a tak nám byla přidělena náhradnice z Kdyně Anna Tomanová," prozradil k sestavě Václav Lisý.

Členové družstev v pátek po příjezdu poznávali druhy ryb, rostliny a živočichy. Následovalo vyplnění testu rybářských znalostí. Druhý den se vstávalo brzy. Soutěžící čekal nejzajímavější závod, a to dvoukolové (a tříhodinové) chytání ryb udicí. Třetí den museli závodníci ukázat, jak zvládají svoje náčiní v házení na terče a do dálky, nebo jak umí házet suchou a mokrou mouchu na cíl.

Družstvo reprezentující náš okres sice na ´bedně´ neskončilo, ale také se neztratilo. „Získali jsme individuální cenu, a to krásné 3. místo v kategorii dívky. Dokonce v disciplině lov ryb udicí. Toto ocenění získala Kateřina Houšková, a je o to cennější, že se jedná o slečnu, která je v tomto oboru začátečnicí a rybářský lístek vlastní první rok," prozradil trenér družstva Jiří Vaníček.