První část náhodný kolemjdoucí objevil prvního května navečer. Následně putovala k patologům kvůli posouzení. Mluvčí PČR Hana Kroftová zatím sdělila: „Lebka je blíže neurčeného stáří a zabývá se jí Služba kriminální policie a vyšetřování Rokycany ve spolupráci s ústavem soudního lékařství.

Místostarosta Kladrub Karel Pešek včera Deníku řekl: „O nálezu se samozřejmě lidé dohadují. Převládalo mínění, že tu nejspíš někdo nepohodil kost odněkud ze hřbitova." Včera už se ale v místě rozkřiklo, že v okolí Vítání byly nalezené další lidské pozůstatky. „Podrobnosti zatím neznám, jen mi z policie oznamovali pátrání a chtěli vědět, komu území patří," uvedla starostka Irena Reindlová.

Mluvčí PČR konkretizovala, že do akce bylo nasazených 36 policistů z pořádkové jednotky, kriminalisté a začínající policisté ze školícího střediska. Účastnili se jí i profesionální a dobrovolní hasiči. „Zda má objevený kosterní nález souvislost s předchozím, bude předmětem expertíz. Podrobnější informace budou poskyt- nuté po obdržení výsledků," dodala Kroftová. Případ je stále v kompetenci Služby kriminální policie a vyšetřování.