Pondělní trvající déšť neustále zvedá hladinu řek. To bylo patrné jak v okresním městě, tak i na výpusti přehrady v Klabavě. Tam bylo nutné z některých zahrad evakuovat domácí zvířata do vyšších míst. Louky pod obcí tam připomínají více jezera. 

Ve Zvíkovci čekají nejvyšší stupeň až dnes. Přesto už voda zaplavila oba vodácké kempy a místním hasičům nedala už několik nocí spát.

Více o situaci najdete v úterním vydání Rokycanského deníku.

 

Přestože se v noci říčka Klabavka umoudřila a začala po centimetrech klesat, odpolední deště na optimismu nepřidaly. "Nejhorší to bylo včera ve 22. hodin. To měla hladina, zde u cyklostezky, dva a čtvrt metru. Pak začala pomalu klesat. Spolu s hasiči jsme ji sledovali do tří do rána. Pak jsem poslal kluky, aby se trochu prospali. Ráno už jsme byli opět na nohou," uvedl starosta Hrádku Jaroslav Perlík. Toho jsme potkali u vodoměru. Nejvyšší hladina z noci byla na stěně stále ještě patrná.

Zatímco v Hrádku hladina klesala, Berounku to nejhorší teprve čekalo. Například na vodácké tábořiště se nedalo dostat jinak, než pěšky po louce. Cesta nadobro zmizela pod hladinou pár metrů pod hřbitovem. V kempu pak hladina sahala na první schody v areálu. "Břeh se oproti večeru přiblížil o několik metrů. Stále hladinu hlídáme a pořád stoupá," uvedl jeden z místních obyvatel. 

Proudící masy vody lákaly pod Klabavskou přehradu desítky zvědavců. Z přepadu tam padaly kubíky zakalené vody. Samotné břehy přehrady už také zmizely pod vodou a na některých místech koukaly jen koruny stromů a keřů.

Říčka Klabava v odpoledních hodinách opět dosáhla třetího stupně.