„Chceme být opět aktivní, nebudeme se bát kombinovat a útočit. Naší snahou bude vstřelit gól. Hrát na 0:0 by byla sebevražda,“ prohlásil na úterní tiskové konferenci v Doosan Areně trenér Pavel Vrba.

Kouč Západočechů věří, že diváci uvidí oboustranně útočný fotbal. „Hra Bukurešti je založena na ofenzivním fotbalu, proto je silnější vpředu než vzadu. Je to dáno systémem hry, myšlením i výběrem hráčů. Věřím, že obě dvě mužstva budou hrát tak, jako v Bukurešti. To znamená více ofenzivně než defenzivně,“ doufá kouč Viktorie, kterému se do sestavy vrací stoper Lukáš Hejda, který v prvním utkání v Bukurešti nemohl nastoupit kvůli trestu za karty.

„V utkání proti Dukle ukázal, že jeho návrat je pro nás posílením,“ uvedl kouč Plzně.

Bukurešti bude naopak chybět zraněný tvůrce hry Budescu.

Patrik Hrošovský
Ofenzivní role mi vyhovuje, říká kapitán Hrošovský

Kouč Vrba, který přivedl Viktorii dvakrát do skupiny Ligy mistrů, bude sázet i na zkušenost svých hráčů. „Už nejsme Plzeň, která před sedmi lety v evropských pohárech začínala. Máme za sebou spoustu těžkých zápasů a to je naše obrovská výhoda,“ míní trenér, který bude spoléhat i na diváky. „Věřím, že přijdou a budou naším dvanáctým hráčem,“ burcuje plzeňské fanoušky Pavel Vrba.

Postupující do play-off Ligy mistrů dostane 78 milionů korun, k tomu si může připočíst 68 milionů korun za účast v základní skupině Evropské ligy. Anebo 330 milionů, pokud uspěje i v play-off a dostane se do skupiny Ligy mistrů.

Odvetný zápas třetího předkola Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a FC Sport Bukurešť, který vysílá živě stanice ČT sport, začíná ve středu v Doosan Areně ve 20.15 hodin. Řídit je bude trojice španělských rozhodčích - hlavní Hernandez s asistenty Sobrinem a Naranjou.

Lukáš Hejda
Hejda: Pan Vrba by nejraději všechno vyhrával 4:0