Výsledkem akce je i provázání vestibulu s nově vytvořenou halou takzvaného společného příjmu. Spojovací trakt mezi oběma hlavními budovami nemocnice se prosvětlil i zútulnil a spolu s ním velkou změnou prošly také v něm se nacházející interní ambulance a pohotovost pro dospělé. Přibyl též univerzální ošetřovací sálek mezi nimi a zázemí pro personál. Hodně si v nemocnici slibují i od centrální prosklené recepce, v níž je od počátku měsíce po 24 hodin k dispozici služba. „Střídají se tam sestry, které pomáhají organizovat příjem pacientů a poskytují zájemcům i potřebné informace, kam se mají obrátit. Pomohou rovněž s objednáním a podobně. Po sedmapadesát let si tu bylo třeba vystačit jen s jedním malým ´informačním´ okénkem. V době digitalizace provozů a komplexně řízené zdravotní péče ale muselo i naše zařízení zareagovat na požadavky doby," konstatovala ředitelka Hana Perková. „Jsem si vědomá toho, že v am- bulantních provozech těžko odstraníme čekání. Tak ho aspoň zkracujeme zlepšením organizace provozu a snažíme se ho zpříjemnit," doplnila.

„Recepce je velkým přínosem pro pacienty, lépe se teď orientují. Je ale plusem i z hlediska zdravotnického. Služba obstará veškerou dokumentaci k příjmu a může se ve vypjatých situacích, kdy je doktor i sestra na sále, postarat o dalšího klienta," konstatovala hlavní sestra Marcela Krupičková.

„Dělal jsem v nemocnici čtyřicet let," uvedl bývalý řidič sanity František Svatoš. „Tohle je zatím začátek. Jak se co osvědčí, uvidíme. Ale každo- pádně je to tu hezky udělané," mínil. „Když mě kdysi kolem půlnoci přivezli do nemocnice s akutní záležitostí, bylo tu prostředí stresující. Teď je to o něčem jiném," obhlížela spokojeně nové prostory i zastupitelka Zdeňka Lišková. S obdobným prožitkem se svěřila i senátorka Milada Emmerová.

Dokončení v pátečním vydání rokycanského deníku.