Řeč je samozřejmě o Husitských slavnostech. Ty neoficiálně zahájilo odhalení památníku, který připomíná bitvu u Tachova. Právě její výročí je jedním z hlavních témat letošních slavností.

Program ale pokračoval samozřejmě dále a to královským stylem. Několik minut po osmé hodině večerní totiž svůj set na náměstí spustila legendární česká kapela Olympic.

Petr Janda a spol nevynechali snad jediný hit tohoto legendární uskupení. Odměnou jim byl potlesk tisíce návštěvníků, kteří opět zcela zaplnili tachovské náměstí. "Když jsem se dozvěděl, za jakým účelem budeme v Tachově hrát, chvíli jsem přemýšlel, jestli pořadatelé nevybírali kapelu podle toho, aby se co nejvíce přiblížila datu bitvy, která se zde stala," řekl s úsměvem během hodinového vystoupení Janda. Olympic ale rozhodně nebyli jediným tahákem pátečního večera.

Druhý den Husitských slavností nabídl největší taháky, mezi které se rozhodně zařadil tradiční kostýmový průvod, bitva pod vrchem Vysoká, nebo vystoupení Adama Mišíka.
FOTOGALERIE: Ohňostroj zakončil dvoudenní Husitské slavnosti

Po jejich setu se totiž na náměstí dostal ohňový průvod, který zde také předvedl ohňovou show.

Desítky návštěvníků a úžasem přihlíželi kouskům s ohněm a i tato nová část programu si vysloužila nadšený potlesk. Páteční večer zakončila kapela Agnes Rock, ale zábava jak na náměstí, tak v celém okresním městě pokračovala až do ranních hodin.

Hlavní část programu je naplánována na dnešek. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční kostýmový průvod, bitvu u vrchu Vysoká, či na koncert Adama Mišíka.