V Oseku a stejným dílem ve Volduchách by letos občané měli ušetřit za vodné a stočné. Obě obce totiž mají stejného provozovatele sítě, kterým je Osecká obecní vodárenský společnost.
Minulý týden jsme v zastupitelstvu odsouhlasili vodné ve výši 35,59 koruny za metr krychlový. Vloni to bylo 35,93," informoval starosta Volduch Michal Černý. Ještě markantněji se jeví úspora pro peněženky v případě stočného. To je pro tento rok navržené a schválené ve výši 14,89 Kč/m3, zatímco předtím to bylo za kubík 16,17 koruny.
Totéž platí, jak už bylo uvedené, i pro Osek. „Jsme rádi, že se dobrým hospodařením vodárenské společnosti, která je příspěvkovou organizací našeho obecního úřadu, podařilo snížit náklady," konstatoval spokojeně starosta Oseka Jaroslav Peroutka.
 „Cenu pro letošek, vytvořenou podle nákladů, už i naše zastupitelstvo odsouhlasilo. Stočné tak bude nižší o více než korunu a u vodného to dělá třicet haléřů," zkalkuloval 
v rychlosti.
Ani do budoucna by naplánované opravy nijak zvlášť neměly cenu vodného a stočného zvýšit. „Bude se pokračovat jen v rekonstrukci úpravny vody pro Volduchy,
s níž se začalo už v průběhu loňska. Mění se písek ve filtrech a staré železné nádrže nahrazujeme plastovými. Technologii samozřejmě kupujeme, ale abychom co nejvíce snížili náklady, instalaci provádějí naši vlastní pracovníci," objasnil Peroutka.