Co Vás vedlo k tomu zúčastnit se tak náročné soutěže?

Soutěže IFM jsem se jako divák zúčastnila poprvé v roce 2008. Bylo to zhruba půl roku poté, co jsem nastoupila k ha- sičům. A od té doby jsem před kamarády říkala, že bych to chtěla zkusit. A letos došla mému příteli trpělivost a jednoho dne mi oznámil: „Zítra jedeme do Mrače a budeš soutěžit." (pozn.: obdobná soutěž TFA v Mrači na Benešovsku) Mediálním partnerem zmíněné akce byly Požáry.cz a kluci mi po absolvování řekli, abych se připravila na soutěž IFM, která se uskutečňuje v Praze na Pankráci, a já neodmítla.

Které disciplíny jste se nejvíce obávala ?

Úplně nejvíc jsem se bála postavit se na start. Neměla jsem ambice vyhrát, říkala jsem si, že chci přežít. Anebo zemřít se ctí. Věděla jsem také, že pokud se na startu ´nehodím do klidu´, nezvládnu to.

Při které zkoušce jste si doslova sáhla na dno?

Nejtěžší bylo přesunout figurínu a pak se ve druhém patře přesvědčit, že vyjít dalších dvacet čtyři poschodí bude hračka.

Někteří závodníci soutěž nedokončili. Jste ráda, že jste vydržela až do konce?

Kluci to měli náročnější v tom, že na rozdíl ode mne museli v silových disciplínách splnit sedmiminutový limit. Já si mohla dovolit jít celou trasu na pohodu, což je neuvěřitelná výhoda. Takže tam, kde já šla, kluci museli běžet. Opravdu všichni jsou hrdinové. Nejen při výkonu své práce, ale i ve svém volnu.

Připravovala jste se na tento závod nějak speciálně?

Nijak speciálně jsem se nepřipravovala. Kluci ze středních Čech (z profesionální i dobrovolné jednotky) si ze mě za čtyři roky vychovali hasiče a z těch zkušeností já čerpala. Bariéru jsem si zkoušela zdolávat ve stanici na Slovanech a v těžkých botách jsem běhala buď do schodů v Litohlavech nebo do kopce ve Svojkovicích.

Uvažujete, že se zúčastníte dalších ročníků?

Pokud mě kluci z Požárů budou chtít i do dalších ročníků, ráda se zúčastním.