Předehru obstarala už v noci ze soboty na neděli její menší sestřička. Ta například ve Zvíkovci začala kolem třetí hodiny ranní a silný déšť doprovázený silnými blesky a prudkým deštěm vydržel až do půl šesté ráno. "Jak jsme strávili noc? Jedeme od čtvrtka Berounku. Snažíme se chytat sumce a na přenocování jsem si vzal jenom malý bivak. Chytlo nás to pár stovek metrů nad kempem ve Zvíkovci. Chtěli jsme přespat v klidu od sobotního ruchu, který v kempech bývá. Bylo to docela peklo. Poprvé jsem navíc vzal sebou přítelkyni a nevím jestli se mnou ještě někdy pojede," dodal už s lehkým úsměven na tváři rybář-vodák, kterého jsme v neděli ráno zastihli právě na jezu ve Zvíkovci. 

V Hlohovicích zase silný nápor přívalového deště nestíhali pobrat okolní pole a do obce se valilo množství vody a bahna právě z polností za obcí. Protože příkopykolem silnice na tom byly podobně, kalná voda neminula ani hřiště v centru s dětským pískovištěm.

V Mirošově musela být kvůli padlým stromům uzavřena příjezdová silnice od Rokycan. Osmdesátičtyř letý strom tam padl a zůstal díky vedení elektrické energie viset nad příjezdovou komunikací. Dopravu dídila hlídka policie. Právě v Mirošově bouře napáchala jedny z největších škod. Další ulice byly zavaleny padlými stromy a vedle nich se valely kusy střech.

Podrobnější zapravodajství pro vás zpracováváme do zítřejšího vydání.