Více než padesát lidí už střety mezi policisty a protestujícími nepřežilo. Zeptali jsme se proto v našem okrese, zda se někdo do země chystá, nebo co si o celé situaci myslí.

V cestovní kanceláři Inex, sídlící ve Žďáru v Rokycanech, takové zájezdy nemají. „Vůbec nikdo se ani na cestu do Ukrajiny neptal. Takovou možnost ani nenabízíme," uvedla za společnost Lenka Svobodová.

V agentuře Bohemia Trans je zájezd, do v současné době ohrožené země, k mání. „Tento typ poznávací cesty se prodává jen zřídka. V současné době se zájem nezvýšil," uvedla Miluše Skrbková.

Také obyvatelé Rokycanska jsou ze situace zděšení.

Lucie Egreczka: „Je to katastrofa. Vždy když to dávají v televizních novinách, dívám se na to s bolavým srdcem. Nechápu, že to došlo tak daleko, aby si vraždili vlastní lidi, kteří bojují za svá práva."

Renata Čihařová: „Sleduji situaci přes kamarádku a její příbuzné tam. Je to katastrofa a pro ukrajinský lid neuvěřitelná tragédie. Soucítím se všemi obětmi, které zaplatily životem za demokracii na Ukrajině… Bohužel jich není málo. Smekám před odvahou lidu a doufám, že se situace co nejrychleji vyřeší bez dalších ztrát na životech."

Ze sobotního vydání.