Na dnešní odpoledne přichystali pracovníci regionální pobočky společnosti Člověk v tísni pro děti a jejich rodiče zábavné odpoledne. Vítání prázdnin se odehraje od 15 hodin v Dělostřelecké ulici v Rokycanech.

Vedle tradičních aktivit, jakými jsou výtvarná dílna pro nejmenší a malování na obličej, čeká návštěvníky také Fajn bazar. V jeho rámci mohou lidé nakupovat a prodávat drobné věci pro radost. „S naší kamerou se účastníci mohou dále v rámci Vox popu-li podělit o svůj názor. Jak by měla podle jejich představ vypadat ideální škola. Velkým lákadlem programu jistě bude dílna afrického bubnování," doplňuje popis akce ředitel regionální pobočky společnosti Člověk v tísni Aleš Kavalír.

Hlavní náplní programu podpory vzdělávání je doučování dětí z rodin se sociálním znevýhodněním a podpora rodičů těchto dětí. „Celý školní rok se kolegyně scházely s dětmi a rodiči hlavně kvůli zlepšování školního prospěchu. Jsem moc rád, že se ve středu potkáme a o škole se zas jednou nebudeme muset bavit," usmívá se Kavalír. Zároveň dodává, že i ve volných měsících se budou s dětmi ke školní látce vracet. „Některé děti čeká příprava na reparáty a i s ostatními si alespoň na konci prázdnin budeme muset některé věci připomenout," uzavírá Kavalír.

Organizace pro program podpory vzdělávání shání na Rokycansku dobrovolníky. Vítáni jsou všichni, kdo mají dvě hodiny týdně čas a chtějí je věnovat ve prospěch dětí, které potřebují pomoc s doučováním. Více informací na: www.clovekvtisni.cz/plzen.