V družině byly nalezeny také zbraň i dopis na rozloučenou, který po sobě ředitel školy zanechal. „Motiv je předmětem policejního šetření," uvedla Deníku tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Podle informací, které se nám podařilo zjistit, nebyl ale motiv z dopisu zcela patrný.

Místostarostka Boru Jana Šperková se informaci dozvěděla od nás a byla šokována. „Tomu nemohu uvěřit," reagovala. „Ještě okolo desáté hodiny dopolední jsem s ním hovořila. Probírali jsme některé akce," dodala s tím, že se jí zdál naprosto v pořádku. Podle ní byl ředitel velice schopný a perspektivní. Navíc byl ve funkci jen krátce, od začátku školního roku.

Událostí jsou překvapeni i místní obyvatelé. „Moc jsme ho neznali, nebyl ani místní. Tady byl nový, do školy dojížděl. Jsme ale šokovaní," sdělila jedna z místních žen.

Kvůli tragédii odešly děti dříve z vyučování. Poslední děti odcházely ze školní budovy okolo půl druhé.

Školní družina, ve které se neštěstí stalo, byla uzavřena a děti, které ji běžně navštěvují, našly dočasné útočiště v druhém pavilonu družiny. Tam si je také mohli vyzvednout rodiče.

Děti o ničem jiném, než o této tragédii, nemluvily. „Nás vlastně na nic neučil, jenom jednou v naší třídě suploval. Ale byl moc hodný a sympatický," sdělila Deníku žákyně páté třídy.

Její kamarádka spekulovala o informacích, které se mezi dětmi postávajícími v okolí školy šířily. „Přijeli policajti a naše paní učitelka se běžela podívat, co se stalo. Pak nám řekla, že vyučování končí a že máme jít domů. Prý se pan ředitel zastřelil pistolí a nechal vedle sebe dopis," vyprávěla školačka.

Další okolnosti případu objasní policejní vyšetřování. Bližší informace nepodal ani lékař, který přijel k ohledání těla zastřeleného pedagoga. „Je to v šetření, zatím nemohu nic říct," uvedl lékař.

Borská škola byla před časem také známa aférou, ve které měl učitel fyziky sexuální vztah se svojí žákyní. Učitel byl odsouzen k podmíněnému trestu a zákazu činnosti na pět let.