Charakter závodu vystihuje řeč organizátorů akce: „Pokud jste se pokoušeli o zdolání náročné dráhy v terénu, který byl promáčený, plný bláta či jiných přírodních překážek, tak je ten správný čas postavit se na startovní linii nejlepšího překážkového běhu Spartan Race!"

V Liberci se o víkendu konal závod kategorie Spartan Sprint. Za Rokycansko vyrazila skupinka sportovních nadšenců, jež se od února připravovala na pravidelných trénincích. „Scházeli jsme se dvakrát do týdne a připravovali se pod dohledem Jana Vrby, který má velkou zásluhu na našem úspěchu," prozradil Karel Šmolík.

Mimo jiné prozradil, že jen těžko lze vybrat nejtěžší část trati. „Vše je o tom překonat vlastní strach a limity. Ať už jde o obavu z výšek, bahna nebo vodních příkopů."

Soutěž je týmová, a tak si mohou všichni navzájem pomáhat. „Každý jsme si sáhl až na dno, ale důležité je nebát se a jít do toho. Zkusit si to a dokázat si, že na to člověk má," svěřil se Šmolík a shodl se na tom i s ostatními kolegy z týmu.

A to je teprve ´základní kolo´. O tom, že byl tým z Rokycan sehraný a držel při sobě, svědčí i výsledková listina. „Náš tým s názvem Gladiators skončil na desátém místě ze 181 přihlášených. Určitě chceme jít dál. Už teď se chystáme do Klínovce, kde se běží jed-nadvacátého června dvanáctikilometrová trať," prozradil plány Šmolík.

Tak trochu kuriózní je účast jednoho ze závodníků. „Čenda Herold, náš nejstarší člen, měl původně jet jen jako řidič, ale na místě se rozhodl běžet také. Nakonec zásadně přispěl k našemu úspěchu," dodal Šmolík.