Uskuteční se 21. a 22. března na Masarykově náměstí č. 80 (tzv. Zelený dům). Promítání v obou dnech začíná úderem 19. hodiny, ale zájemci se mohou v sobotu vydat i na výšlap k Čilině!

„Nenáročná expedice do okolí Rokycan zavede turisty na místa, kde se během druhé světové války těžila smola. Trasou a slovem provází Pavel Wünsch z Brdských listů. Sraz je v sobotu 22.března v 10 hodin před minipivovarem U Stočesů," uvedl za pořadatele Jiří Vlček. A teď se pojďme věnovat bílému plátnu.

Pátek 21. března: ze snímků vybíráme Cave unicycling (o jeskyňaření na jednokolce, Down the line (canyoning v Kanadě), Honnold 3.0(sólo výstupy bez jištění na Yosemitské velikány)nebo Pygmejové děti džungle (život a zvyky nejmenších lidí planety).

Sobota 22. března: druhý festivalový den obsahuje mj. Tatry bez limitov (vrcholoví sportovci zdolávají zimní přelez legendární tatranské stěny, seskakují z vrcholu Lomnického štítu a sjíždějí jej na sněhovém kajaku), The Empty Quarter (novodobé putování pouští Rub al-Chálí na Arabském poloostrově), Ti z Labského údolí (lezecké prvovýstupy na labských pískovcích), Autana (lezecká expedice do ztraceného světa impozantní stolové hory).

Vstupenky: cena je sympatická a informovat se lze na čísle 731 446 487 (Jiří Vlček).

Z pátečního vydání Rokycanského deníku.