„Práce a snažení celé naší školy ji oslovily a zaujaly, proto ji chce propagovat a být s námi," uvedla ředitelka Hana Šlégrová.

„Pro přijetí patronátu nad Základní školou ulice Míru jsem se rozhodla na základě nabídky paní ředitelky. Školu ráda opakovaně navštěvuji, spolu s ředitelkou Hanou Šlégrovou pořádáme besedy pro žáky vyšších ročníků, ale i různá vystoupení pěveckého sboru. Na jaře například sbor ŠUMíci vystoupil na Krojovaných slavnostech v Senátu Parlamentu ČR," uvedla senátorka Emmerová a dodala: „Obdivuji nadšení ředitelky, která prosazuje ve škole pěstování hudební kultury, zapojuje žáky do pěveckých sborů a organizuje četné kulturní akce." Jako lékařka si velmi cení i nového počinu ZŠ, kterým je zapojení do charitativní akce Kam šlápne Stonožka, pomůže písnička. Cílem je pomoc pa- cientům s Crohnovou nemocí. „Nejen zmíněné aktivity, ale i celkové nasazení personálu školy, který pod vedením ředitelky usiluje o kvalitní výuku všech žáků, jsou důvodem mé podpory, ale i přijetí patronátu" uvedla Milada Emmerová.

Senátorka se stala také patronkou už zmíněných benefičních koncertů devítiletky podporujících úsilí hnutí Stonožka. Připomeňme, že ZŠ v ulici Míru odstartovala na jaře v Rokycanech i jejich celorepublikovou šňůru. Nyní přidá další dva koncerty. První se usku- teční v Rokycanech 14. 12., druhý 16.12. v katedrále sv. Bartoloměje v Plzni. Výtěžek akcí půjde opět, jako už dříve, na konto výzkumu Croh-novy choroby.