V pondělí se stala u Mirošova tragická dopravní nehoda, při níž zemřel osmasedmdesátiletý senior. Čtvrtek a Rokycany. Dvaaosmdesátiletý muž havaroval a kolizi nepřežila devětasedmdesátiletá spolujezdkyně. Tyto skutečnosti rozdělují společnost na dva tábory. Jedni jsou proto, aby důchodci nesměli řídit, jiní, aby jezdili dál.

Prohlídky provádí praktický lékař, 
u něhož je řidič registrovaný. Motoristé senioři, kteří nejsou řidiči z povolání, musí absolvovat lékařské prohlídky v souvislosti s dosažením věku 65 let, poté v 68 letech a dále každé dva roky. Prohlídka se může uskutečnit nejdříve 6 měsíců před dosažením uvedených věkových limitů a
nejpozději 
v den jejich dovršení, tedy v den narozenin. Právě senioři totiž představují významnou skupinu lidské populace, která se na dopravě podílí, a tato účast, především v roli řidičů motorových i nemotorových vozidel, je z velké části aktivní. Ve stále houstnoucí silniční dopravě se strmě zvyšuje pravděpodobnost kolizí.

A právě tato skutečnost, rozděluje obyvatele okresu na dvě skupiny. „Co čekat. Dvaaosmdesát let a smí ještě na silnici. Je fajn jezdit mezi takovými vrahy!" znělo ironicky v diskuzi na facebookových stránkách Deníku. „Je to hrozný. Ale od sedmdesáti let bych odebíral řidičáky," svěřil se další čtenář. „Zrovna letos můj sedmdesátiletý táta radši prodal auto, že už se bojí jezdit. Aby neublížil sobě nebo komukoliv jinému," konstatovala Lucie Zumeirová. „Některý člověk je starý už v padesáti, jiný v osmdesáti v plné síle. Taky nadávám na důchodce za volantem, ale rozhodně nejsou všichni stejní. Mému tátovi bude šedesát osm a řídí pořád tak dobře, že mu svěřím do auta i vlastní dítě," uzavřela diskuzi Irena Kreutzerová.