Deset vozů od neděle vyjíždí, aby motoristům razily cestu. „V pondělí jsme na okruh směřovali po devatenácté hodině. Technika na komunikacích byla až do třiadvacáté hodiny," uvedl provozní náměstek Správy a údržby silnic v Rokycanech (SÚS) Pavel Fait. „Včera ve dvě hodiny ráno mířily opět vozy na silnice, a setrvaly tam až do pěti," pokračoval. „Situace se zklidnila po osmé ranní, kdy začal působit chemický posyp a komunikace byly mokré," sdělil Fait. „Tam, kde používáme inertní materiál je na silnicích uježděný sníh. Během dne jsme vozovky ještě kontrolovali a vylepšovali stav," konstatoval. „Žádný závažný problém ani stížnost jsme však z řad hasičů, policistů nebo záchranářů nezaznamenali," informoval Fait.

„Částka za prosinec se pomalu blíží k jednomu milionu korun, vysypali jsme tři sta tun soli. K tomu se ještě připočtou náklady na pohonné hmoty nebo drobná údržba," uzavřel.

Obava, že nepříjemné počasí bude příčinou zvýšeného počtu nehod, se nepotvrdila. Dle vyjádření dopravních policistů se řidiči na Rokycansku s náhlou změnou počasí vypořádali. Zatím nebyli z hlediska nehodovosti nuceni řešit kolizi se závažnějšími následky.