Sobota a neděle jsou ve Strašicích zadané pro posvícenské veselí.
Dnes se úderem 14. hodiny dění rozproudí ve Společenském domě (SD), děti tam přijede pobavit Divadélko Kuba. Následně začne od 16 hodin
v sále vyhrávat Strašická Pohodovka. V 18 hodin si s ní místo vymění skupina Cliché a od 20.30 kapela Signál přítomné provede taneční zábavou. Děti se mohou odpoledne (od 13 do 17 hodin) bavit také ve skákacím hradu. V muzeu 15. hodina odstartuje vernisáž výstavy Ochrana Brd.
Na hřišti TJ Spartak se
9. hodina stane signálem k zahájení posvícenského turnaje v nohejbalu. Na 12. hodinu je plánovaný výkop turnaje starých gard (čtyři mužstva – Strašice, Újezd u Cerhovic, Hrádek n. Nisou, Libeň) a od 17.30 hodin si to na trávníku rozdá dorost Strašic se soupeři z Rokycan. K sobotnímu dění se od 14 do 16 hodin Dnem otevřených dveří připojuje i Domov pod Brdy, nacházející se v sousedství restaurace Berten.
Hlavním posvícenským dnem je vždy neděle. Český svaz chovatelů si na ni připravil tradiční výstavu drobného zvířectva. Potrvá od 8. do 15. hodiny a k dobré náladě při ní (areál bývalé hasičárny) přispěje svou dopolední hudební produkcí i Cheznovanka.
Ve 14 hodin zve Oblastní sdružení ODS Rokycany
s místním strašickým sdružením na koncert dechové hudby do kostela svatého Vavřince (více v samostatném článku). Šestnáctá hodina patří divadelnímu spolku Prašivina.
V jeho podání se v areálu muzeu mohou zájemci potěšit představením Kuráž. Dějištěm bude zahrada Muzea Středních Brd.
Pecičky budou k poslechu a tanci na terase restaurace SD vyhrávat od 17 hodin.
Po oba posvícenské dny
také k návštěvě zve Muzeum autobusů. Přístupné je od 10 do 17 hodin a vždy v celou hodinu vyrazí na okruh obcí speciální linka.