Uzavření Sokolovny Rokycan zamíchalo karty mnohým pořadatelům kulturních akcí. Ať už jde o plesy, divadelní představení, taneční či další.

Třeba představení Divadla bez zábradlí Kvartet, které na 3. listopadu chystala agentura LH a město, se ruší a vstupné se v infocentru (budova radnice) vrací. Vzhledem k náročnosti na technické zázemí jeviště v souvislosti se zajištěním hry, ať už jde o tahy, reflek-tory a podobně, se v tak krátkém čase nedalo dělat nic, jen představení zrušit," uvedla Lenka Hebertová.

Zato přesun ochranářského plesu se organizátorům zdařil, takže ani datum se nemění. Zůstává 19. listopad, a tím pádem i objednaná hudba. „Jen místo je jiné, ples se uskuteční na Střelnici," sdělil Pavel Moulis. Tamtéž jsme se dozvěděli: „Zatím jsme ještě poskytli prostor pro přednášku, která se uskuteční třicátého a prvního a nasmlou- vali akce už i příští rok. Maturitní plesy, bohužel, kapacitně nezvládneme a z téhož důvodu jsme museli odříci i některá divadelní představení," konstatoval jednatel Karel Trachta. „S maturitními plesy je prob- lém, šesti sty místy nemůžeme posloužit," podotkla i za DK Hrádek Helena Krtilová a dodala: „Teď třeba jednáme o termínu pro vánoční pořad Koleda souboru Rokytka. V tomto případě je víc problém s termínem, máme nachystané své akce. Pohár Rokycan v tanci je u nás v sázce také a rozjednaných je několik dalších věcí. Jasno bude příští týden. Už ale vím, že bychom měli převzít pořad Partička."

Zájemci se obracejí i na Obecní úřad ve Volduchách, kde je také vyhlášený sál. „Starosta včera počítal, že na tři sta lidí se do něj vejde a pokud by se pro ostatní veřejnost zavřela hospoda, pak se jedná zhruba o čtyři stovky," sdělil místostarosta Pavel Šnajdr.

V sále Pod Jasanem v Kamenném Újezdu se dnes večer zase uskuteční druhá lekce tanečních pro dospělé, vedených manželi Nesnídalovými a s hudebním doprovodem Roberta Jíši. I tato akce se přesouvá z rokycanské sokolovny.