Plná chodba levého křídla Základní školy v Hrádku svědčila o tom, že právě to je to místo, kam poprvé zamířily dvě nové třídy prvňáčků. A hned v jedné z nich už nebylo téměř místo k stání. Seděli jen ti nejváženější, a to děti, které čekaly na školní zazvonění. Toho se dočkaly hned za pár minut. Vzápětí se dveře zavřely za zatím neznámými lidmi, kteří přišli do barevné a vyzdobené třídy, na jejíž tabuli zářil nápis Můj první školní rok!

„Dobrý den. Vítám vás tady. Já jsem vaše třídní učitelka a příštích deset měsíců se spolu budeme učit číst, počítat a spoustu dalších věcí, které byste měli umět," uvítala své nové žáky Helena Veverková. Vzápětí se malí dozvěděli i jména dalších příchozích, kteří se jim přišli představit. Byla to ředitelka školy Anna Valešová a starosta města, ve kterém žijí, Jaroslav Perlík. „Není to tak dávno, co jsem některé z vás uviděl, když jsem vás vítal mezi naše občany. Rychle jste ale vyrostli a před vámi je nový školní rok. Doufám, že se vám tu bude líbit a budete si sem chodit jen pro samé jedničky," uvedl starosta.

Ten také rodiče ujistil, že právě školství je pro město prvořadé a snaží se, aby budoucí generace vyrůstaly a získávaly vědomosti od kvalitních pedagogů a v příjemném a moderním prostředí. Ostatně o tom svědčí kompletně zrekonstruované prostory, včetně moderní techniky, se kterou budou mladí studenti přicházet ve svém životě do styku stále častěji a častěji. Že si dává vedení Hrádku záležet, potvrdilo i obnovení pastelkovného, které bylo v minulých letech zrušeno. Město přispělo nováčkům v lavicích částkou dvaceti tisíc korun. To společně se státním příspěvkem alespoň trochu ulehčí situaci rodičů. Na stole tak byl k vidění úhledný štůsek pomůcek do dalších měsíců.

Více v úterním vydání Rokycanského deníku.