V obci mají v nejbližší době v plánu dvě akce. Kvůli té první už požádali o dotaci krajský úřad.

„Zareagovali jsme na výzvu ohledně obnovy veřejných osvětlení. Chtěli bychom se do toho pustit v obci i nedaleké Smolárně," informoval starosta Václav Pour.

Osvětlení už je v Těních letité a nedostatečné. „Potřebujeme ho proto nejen vyměnit za nové, které by splňovalo normy a bylo také úspornější, ale chceme ho i rozšířit," objasňoval Pour. Zatím mají v obci třicet sedm lamp a v plánu je jich nejméně o šest více, ale spíše celkově pětačtyřicet. „Uvidíme, jak dopadneme s dotační žádostí o tři sta tisíc. Podle předběžných propočtů už víme, že sami se budeme muset podílet tak sto dvaceti až sto třiceti tisíci," informoval starosta.

Na rozdíl od osvětlení je už zcela jasné, že hned počátkem příštího měsíce se pustí do rekonstrukce kapličky. Potřebuje opravit střechu a udělat novou fasádu i oplocení. „Oslovili jsme firmy v okolí a rozhodli se pro kornatickou. „Akci chceme zvládnou do stotisícové hranice nákladů a koncem června ji mít hotovou," informoval Pour. Kromě zmíněného ale dle finančních možností počítají také s opravou místních komunikací.