Postarala se o to Krajská veterinární správa, která v obci na případ dohlížela. Nebylo totiž jiného východiska. „Na místo dorazila v pátek četa, která chov zlikvidovala. Na místě bylo sto čtyřicet kusů mrtvých zvířat a přibližně sto sedmdesát živých," prozradil starosta obce Zdeněk Hruška.

Špatná komunikace s majitelem farmy, se kterou má obec už zkušenosti z minulosti při řešení problémů se šířícím se zápachem, však dospěla do smutného konce. „Celý chov je ve finále ztracen. Jak mrtvé, tak i živé kusy, které byly utraceny. Majitel s nimi ve čtvrtek ani pátek nekomunikoval a ani se tu neukázal. Nevím, jak je to teď," prozradil Hruška.

Ti totiž neměli na výběr. „Nevědělo se, zda jde o zanedbání ze strany chovatele nebo o nějakou nákazu, kterou by bylo nutné stejně tímto způsobem zastavit. Obec v tomto nemá žádné pravomoci, ale případu se podle všeho ujme policie pro podezření z týrání zvířat," dodal Hruška. Vzorky z chovu byly odeslány na pitvu a o výsledku následného rozboru budeme informovat.