Dvě nádrže požární a vedle ještě jedna menší se v obci dochovaly ze sedmdesátých let. Jenže z té menší se voda pořád ztrácela, a tak při vjezdu do Veselé, ze směru od Rakové, zela většinu času prázdná betonová vana.

„Opravy nepomáhaly, únikům nezabránily. V betonu se objevovaly praskliny pořád a voda mizela. V zastupitelstvu jsme se rozhodli, že je toho už dost a problematickou menší nádrž přeměníme na okrasné jezírko," informoval starosta Pavel Rybař. I když ná-zor získával stále více sympatizantů, finálnímu rozhodnutí předcházela ještě jedna etapa. Obec si přece jen nechala zpracovat cenovou nabídku na stavební úpravy, které by úniku vody zabránily. „Finančně vyšla dráž než změna, o které jsme začínali uvažovat. Kro-mě toho nová podoba se jevila daleko hezčí než betonový obdélník," vysvětloval Rybař.

Nyní už je realizace záměru jasně patrná. Prostor vany byl vykrytý fólií pro zahradní jezírka a vytvořením regeneračních zón, osá-zených rostlinami zpomalujícími kažení kvality vody, došlo k zaoblení jejího tvaru. Firma HD strom, kterou si obec pro realizaci díla vybrala na základě dlouholeté péče o zeleň a spokojenosti s ní, už dílo dokončila. Regenerační zóny osadila žlutě kvetoucími plavíny. Změny zatím Veselou stály zhruba 90 tisíc. Tím ale záležitost nekončí. Starý betonový chodníček okolo nádrže zanikne a okolí projde v následujících dnech dalšími úpravami. Ohledně nich úřad momentálně čeká na cenové nabídky.