Organizačním centrem bude jako obvykle autokemp Babylon, kam se první účastníci začnou sjíždět (řada z nich po vlastní ose) již během pátečního odpoledne a podvečera. Zájemci si budou moci všechny zúčastněné stroje zblízka prohlédnout na domažlickém náměstí, kde budou vystaveny v sobotu dopoledne přibližně od 10 hodin až do startu. První motocyklisté se vydají na zhruba 85 km dlouhou trať v 11 hodin.

Z náměstí pojedou směrem k vlakové zastávce a dále přes Tlumačov, kolem Mrákova, přes Maxov, Všeruby, Pomezí, Hyršov, Novou Ves a Brnířov do Kdyně. Potom zamíří do pověstných serpentin pod vrchem Koráb, které jsou dobře známé především příznivcům rallye a závodů do vrchu. Veteráni ovšem nevyjedou až nahoru, ale odbočí do Němčic a odtud budou pokračovat přes Bezpravovice a Chocomyšl do Kolovče, kde bude připraven oběd. První jezdce tam očekávají kolem poledne.

Pavel Kouřík z Domažlic v Los Angeles.
FOTO: Nejrychlejší hasič světa? Pavel Kouřík z Domažlic

Nasycení účastníci pak zamíří přes Kanice, Hradiště, Hříchovice, Stanětice, Zahořany, Spáňov, Mrákov, Nevolice, Stráž a Pasečnici do cíle, který bude opět v autokempu Babylon. První soutěžící by se tam měli objevit kolem půl třetí.

Závodit se samozřejmě nebude, o pořadí rozhodne počet trestných bodů z plnění několika úkolů na trati. Jeden z nich je pro účastníky přichystán přímo na náměstí ve Kdyni, kde by se s ním měli první motocyklisté popasovat kolem 11.30 hod. Příště nahlédneme do předběžné startovní listiny.

Jan Pek