Plánované omezení v části železniční trati Rokycany Nezvěstice dnes konečně začíná. Vlaky nahradí autobusy od dnešních 7.30 hodin, a to v úseku z Mirošova do Nezvěstic a zpět. Výluka končí 16. listopadu ve 20.30.

Rekonstrukci už od začátku provázely problémy. Nejprve měla výluka začít na jaře v březnu. Vše se posunulo na podzim se startem v úterý 22. září. Důvodem byla zřejmě patřičná povolení. Ani tento termín však neplatil. Zahajuje se až dnes ráno.

Zkvalitnění vlakové dopravy na lokální trati se přece jen cestující dočkají. „Termín revitalizace je skutečně posunutý na 6. října. Skončit by měla šestnáctého listopadu," potvrdil mluvčí SŽDC Marek Illiaš. „Důvodem posunutí oprav byly problémy během vydání stavebního povolení, kdy se jeden z účastníků řízení opakovaně odvolával," vysvětlil. Do zmíněného úseku by měla být investovaná částka ve výši téměř osm set milionů korun. Dojít má k výměně železničního svršku a spodku, včetně rekonstrukce nástupišť a zajištění bezbariérových přístupů. Ve všech dotčených zastávkách a stanicích bude vybudovaný nový informační systém.

České dráhy zajišťují náhradní dopravu za všechny spoje z Mirošova do Nezvěstic. „Pasažéři jsou zastávkách autobusů informováni prostřednictvím plakátů ve všech stanicích a zastávkách, dále na webu Českých drah a v médiích," uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.