V těchto místech, podle spádovosti obcí, bylo také možné do včerejší 16. hodiny hlásit se o vydání voličských průkazů. Slouží k uplatnění hlasu těm, kteří svůj tip na prezidenta nemohou vhodit do urny v okr-sku svého bydliště.

V Radnicích se potvrdil celostátní trend nárůstu zájmu lidí o uplatnění svého názoru i mimo bydliště. Před včerejším polednem už registrovali vydání osmnácti voličských průkazů.

Na Městský úřad v Rokycanech pro něj dorazilo také více lidí než v prvním kole. Součet ale včera nebyl k dispozici.

Leckdo v souvislosti s prezidentskými volbami přišel také na to, že platnost jeho občanského průkazu vypršela. V tomto případě pouze rokycanský úřad může vydat náhradní ´občanku´, s platností na měsíc. „Pro první kolo se jich vydávalo šest," uvedla vedoucí správního odboru Ladislava Plimlová.

I v tomto kole ale některé ´zapomněnky´ učinily stejný objev. Požádaly už o tři prozatímní občanky. Pro zájemce, kteří mají stejný problém, bude v prostorách rokycanské radnice po čas voleb přítomná služba. „V pátek do dvaadvaceti hodin, v sobotu do čtrnácti. Ovšem je potřeba počítat s časem na vhození hlasu pro kandidáta do urny," podotkla Plimlová.

Jedenáct pacientů je také rozhodnutých podpořit svého adepta na prezidenta, třebaže jsou hospitalizovaní v nemoc-nici. Požádali o zapsání do zvláštního seznamu. Mezi nimi jsou však i ´mimookresní´ jedinci. Naproti tomu třeba ve Zbiroze už vědí, že tři z místních budou volit v jiném zdravotnickém zařízení než tom rokycanském.

Více se dočtete v Deníku.