Případem se zabývají policisté z Hrádku. K vloupání do auta došlo mezi sobotním časem 12.45 až 13.30 hodinami na parkovišti pod rozhlednou. „Neznámý pachatel opět využil neopatrnosti majitele vozu, který nechal za sedadle viditelně odloženou tašku s osobními doklady, mobilním telefonem, platebními kartami a také finanční hotovostí. Celková škoda dosáhla částky devět tisíc korun," konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová. Dodala, že muži zákona po nenechavci pátrají a jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zdůraznila rovněž, že policisté opětně apelují na majitele či uživatele motorových vozidel, aby základním opatřením minimalizovali možnost vloupání do vozu.

„Postačí odstranit z dohledu jakékoli věci, které by se staly snadnou kořistí. I prázdná taška na sedadle může vzbudit zájem pachatele, jelikož neví, co je jejím obsahem. Oprava skleněné výplně u vozidla, kterou pak rozbije v úmyslu se jí zmocnit, může být jedinou, a přitom úplně zbytečnou, škodou.

Mluvčí ještě připomněla , že ani zavazadlový prostor auta není vhodný pro úschovu cenností a vyplácí se i řádně zkontrolovat uzavření všech oken a stejně tak dveří, jakož i motorového a zavazadlového prostoru.