"Osmého dubna loňského roku v 6:35 hodin v katastru obce Rokycany, došlo k tragické dopravní nehodě autobusu. Řidič ve věku 57 let přepravoval v autobuse 36 dětí a čtyři dospělé osoby, kdy se jednalo se o státní příslušníky Francouzské republiky. Na dálnici D5 ve směru jízdy od Rozvadova na Prahu na 62 km na přímém úseku dálnice u exitu 62 se neměl plně věnovat řízení v souvislosti spánkem či mikrospánkem, vyjel vpravo mimo těleso dálnice ve směru jízdy na Prahu na odstavný pruh částečně na travnatou plochu, srazil dopravní značku, projel přes připojovací pruh na travnatou plochu a pokračoval v jízdě souběžně s dálnicí, střetl se dvěma stromy, sjel letmo přes silnici mezi obcemi Rokycany a Litohlavy a následně za silnicí narazil čelně do protisvahu," uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

V důsledku této události došlo u 15leté cestující ke zranění neslučitelné se životem, při dopravní nehodě byly 4 osoby těžce zraněny, včetně řidiče autobusu. Po 16 dnech řidič zraněním v souvislosti s dopravní nehodou podlehl. 

"Dnešního dne 17. února 2014 policejní orgán věc odložil usnesením, jelikož trestní stíhání nelze zahájit, proti tomu, kdo zemřel," doplnila Kroftová.