„Šlo o mistrovství světa ve zdvihání klády a v dalších disciplínách, kde se vše zvedalo jen nad hlavu. Zvedaly se železné bloky, náprava a posledním byl viking press, kde se zvedala železná konstrukce,“ uvedl Vytiska.

Páté místo ho natolik překvapilo, že i několik dní po návratu tomu nemůže uvěřit. „Asi jsem to stále pořádně nevstřebal. Myslím si, že páté místo na světe v dvanáctičlenné konkurenci je dobré. Bylo to hodně náročné, protože nás převáželi mezi dvěma městy vzdálenými od sebe 150 kilometrů, bylo 30 stupňů, šílené dusno, žádný vítr, ale užil jsem si to, protože šlo o disciplíny, které mi jdou,“ prozradil své pocity sušický silák.

Ke stupňům vítězů chybělo jen málo. „Špička věta a Evropy je hodně vyrovnaná, takže například u kvádrů zvedli ti nejlepší 140 kg a dalších 120 kg, já jsem byl mezi nimi. Ti nejlepší soutěží už mnoho let ve světě a jejich výkony jsou deset až patnáct kilo nad mými rekordy, je to dost rozdíl, i když se to nezdá,“ řekl Vytiska.

Díky úspěchům na soutěžích a mistrovství světa se o Vytisku začínají zajímat i sponzoři, kteří by ho chtěli získat. Může se mu tak otevřít cesta do světa. „Je o mě větší zájem a já doufám, že to bude vstupní brána do vyšší ligy,“ přeje si Vytiska.

Nyní ho 10. června čeká profesionální pohár, který by ale mohl také vyměnit za Champions League v Holandsku, kde se soutěž koná ve stejný den. Pak už přijde na řadu 1. července soutěž na domácí půdě v Sušici.

Ilustrační foto
O nejdůležitější body hrají týmy z Pošumaví doma