Pamětihodnost na jihu okresu byla několik let na prodej. Nový majitel, společnost Green Ways International, zaplatil za nemovitost sto milionů korun. v mirošovském zámku hodlá vybudovat penzion.

Zámek v posledních letech nejvíce vyhledávají svatební páry. Od roku 2009 se obřady ale snížily. Podle našich informací se tak stalo především proto, že byla pamětihodnost nabízená delší dobu k prodeji a novomanželé netušili, co bude dál. Nyní se věc samotný prodejem objektu vyřešila. „Zámek je v současné době prodaný. Noví majitelé chtějí ve svatebních obřadech pokračovat. Rádi by vylepšili služby pro novomanžele, aby byly ještě více kvalitnější," sdělil starosta města Vlastimil Sýkora. „V současné době se začal opravovat zděný plot. Představení dalších záměrů a plánů bych ale nechal na majitelích nemovitosti," uzavřel.

To, že svatby na zámku v Mirošově jsou velmi vyhledávané, dokazuje i spokojenost těch, kteří si zde obřad užili. „Svatbu jsme měli mít na plzeňské radnici. Bohužel se tenkrát zrovna šel pochod neonacistů a my hledali vhodné náhradní místo," svěřila se Soňa Stachová z krajské metropole. „V Mirošově nám vyšli úžasně vstříc. Nejen, že jsem si připadala jako princezna, ale i to prostředí a vše, bylo zkrátka nádherné. Měli jsme i recitaci básničky a úžasně dlouhý proslov. Poté jsme mohli využívat venkovní prostory na focení. Nikdo nás nevyháněl," konstatovala. „Nejprve jsem byla na ty neonacisty naštvaná, ale nakonec jsem jim za to, že jsme měli možnost vzít se v Mirošově, vděčná," uzavřela Stachová.

Další plány nám upřesnil ředitel společnosti, která nemovitost získala. „V tuto chvíli jsme ve fázi projektové dokumentace a komunikujeme s architekty, úřady a stavebníky. Naším záměrem je vybudovat v podzámčí tematické centrum pro životní styl. Penzion, školící a lektorské centrum a jiné," sdělil generální ředitel společnosti Green Ways International Martin Žamboch.

„Pokud jde o zámek, jeho určení je jasné. Jde o jeden z nejexkluzivnějších objektů v kraji, který je jako ´dělaný´ pro svatební obřady. Proto již dnes pracujeme na tom, aby se veškeré zázemí povýšilo a ještě více otevřelo svoji náruč pro ty, kteří si chtějí říci své ANO v krásném a důstojném prostředí," pokračoval. „Takže se nyní opravují drobné nedostatky v exteriéru oprava zámecké zdi, ale také uvnitř zámku spolupracujeme jak s interiérovými designéry, tak pochopitelně s památkáři," uzavřel Žamboch. V současnosti pro veřejnost zpřístupněné hlavní křídlo.