Vyslala také delegáty na celostátní pře- hlídku a Rokycany mohou slavit. Za kategorii druhého stupně základních škol totiž doporučila Rondo (ZŠ TGM) s Červánkem z Poběžovic. Ze středoškoláků na stejnou metu v kategorii výběrových škol (cílených na hlubší výuku hudební výchovy) dosáhlo Da Capissimo ze ZUŠ Rokycany a z další středoškolské kategorie postupuje sbor Gymnázia Rokycany. Všichni uvedení se kromě toho umístili ve zlatém pásmu.

V něm také, ovšem už bez práva postupu, z prvostupňových sborů základních škol skončil i Velký zvoneček z Plzně a Berušky z Klatov. Ze stejně starých zpěváků, ovšem z uměleckých škol či ZŠ s rozšířenou výukou hudební výchovy, si zlaté pásmo vydobyly Barvičky ze ZUŠ Rokycany řízené sbormistryní Helenou Orcígrovou, Sluníčka z 15. ZŠ Plzeň a Sedmikrásky z Klatov. V rámci druho-stupňových sborů základních škol se do zlaťého pásma vedle už uvedených postupujících zařadila také Písnička Nepomuk. Pokud jde o jejich stejně staré kolegy, ovšem ze školských zařízení specializovaných na výuku hudební výchovy, do zlata se odělo také Da Cappo z rokycanské ZUŠ. Účinkuje pod vedením sbormistryň Aleny Vimrové a Heleny Orcígrové. Sklidilo velikou pochvalu, ale vzhledem k loňskému nominování nemohlo mít postup znovu doporučený. O ten může usilovat znova až napřesrok. Zlata s nimi dosáhla také domažlická Duha.

„Rokycany letos celkově excelovaly," shodli se porotci, a uznávaní sbormistři zároveň, v sestavě Josef Brabenec (Tachov), Jiří Štrunc (Karlovy Vary) a Marie Nováková (Plzeň). Ta dodala: „Malé město a má tolik sborů a výborných. To je úžasné!"

Ve stříbrném pásmu se totiž umístil ještě Šum a Šumíci ze ZŠ ulice Míru, oba zpívající pod taktovkou Hany Šlégrové, bronz si vyzpívalo Rondino ze ZŠ TGM řízené Kamilou Pelikánovou a malé Ještěrky ze ZUŠ Rokycany, kterým velí Zuzana Kuncová.

Velká pochvala od předsedy poroty Brabence zazněla na celodenní organizování dění hostitelskou ZUŠ Rokycany. „Těší mě také, že ve sborech je patrný meziročně vrůstající podíl chlapecké složky," podo- tkl závěrem Brabenec. Dodal též, že jedno velké zpívání skončilo, ale de facto se tím už odstartoval další ročník.