Se střelnou zbraní v ruce ohrožoval pracovnici za přepážkou. Ta ze strachu o svůj život muži hotovost vydala.

Krátce po půl jedenácté vstoupil zloděj na poštu ve Volduchách. V tašce si nesl údajně výbušninu a na zaměstnankyni pošty zamířil střelnou zbraní. Pracovnice neváhala a vydala lapkovi několik desítek tisíc korun. Poté z místa utekl směrem na Svojkovice. Nedaleko Borgersu jej ale zadrželi muži zákona se psem. V té době už na poštu zamířili také pyrotechnici, kteří balíček zrentgenovali. Výbušnina se naštěstí nepotvrdila.

Podle informací, které má Deník k dispozici, krátce před krádeží nesli na poštu tržbu také z místního obchodu. „Motivem, nyní už obviněného muže bylo, že neměl peníze na zaplacení nájmu. Včera se rozhodovalo o vzetí obviněného do vazby," konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová. „Policisté dali podnět okresnímu státnímu zastupitelství na jeho vzetí do vazby, to podalo návrh soudu a soudkyně včera dopoledne rozhodla. Návrh akceptovala a obviněný bude na rozhodnutí o vině a trestu čekat ve vazební věznici. Dle trestního zákoníku hrozí pachateli takového protiprávního jednání až desetiletý trest odnětí svobody," uzavřela Kroftová.

Pošta ve Volduchách už byla vykradená potřetí. Naposledy v říjnu 2012. Tehdy policisté nenechavce zadrželi přibližně měsíc po krádeži. Ten měl na svědomí ale hned několik peněžních institucí.