Vyšetřovatel ze služby kriminální policie a vyšetřování v Rokycanech zahájil trestní stíhání pro přečin krádeže proti nenechavci z Rokycan. Jelikož u něho vznikly důvodné obavy, že bude trestnou činnost opakovat, podal vyšetřovatel podnět k návrhu na vzetí do vazby a soudce poté jeho stanovisko akceptoval.

V sobotu okolo osmnácté vnikl pachatel na na oplocený pozemek jedné rokycanské firmy s úmyslem odcizit některé uložené věci. Policisté na toto oznámení ihned zareagovali a vyrazili do sídla společnosti. Jednalo se však o poměrně velký areál, na místo dorazil i psovod se čtyřnohým parťákem. Bylo pravděpodobné, že se nenechavec na místě ještě nachází.

„Po příjezdu hlídky osoba nereagovala na opuštění úkrytu, a to ani na výzvu s výstrahou. Psovod použil služebního psa Kelima ke kontrole objektu, který byl policistům v této situaci velmi nápomocen a v objektu zadržel podezřelého muže," konkretizovala mluvčí Policie ČR Hana Kroftová. Při použití služebního psa došlo ke zranění zadržené osoby, které byla následně poskytnuta lékařská pomoc. Poté už muži zákona podezřelého eskortovali do cely předběžného zadržení.

„Trestní stíhání proti obviněnému dále zahrnuje podezření ze spáchání přečinu krádeže," pokračovala. Jednadvacátého listopadu z areálu rokycanské firmy odcizil kabely a příslušenství k nákladnímu vozu, a to v celkové hodně téměř třicet tisíc korun.

„Uvedeného jednání se měl obviněný dopouštět, ačkoliv byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen," uzavřela Kroftová.