Prali se zde dva muži. Oběma koloval v krvi alkohol. Jednoho z nich odvezli záchranáři.

Po oznámení v inkriminovanou dobu byli muži zákona svědky fyzického napadení. Jeden výtržník klečel na druhém a pokoušel se jej udeřit pěstmi. Policisté ho vyzvali, aby svého jednání zanechal, ale agresor v útoku pokračoval. V té chvíli přišel na řadu čtyřnohý policejní parťák jménem URS. Na povel psovoda zakročil, ale agresor se neustále snažil druhého muže napadat. I vůči psu kladl odpor. Nakonec byl zpacifikovaný, ochránci zákona využili donucovacích prostředků v podobě hmatů a chvatů a nasadili muži pouta.

„Po ztotožnění útočníka policisté zjistili, že se jedná o devětatřicetiletého muže z Ro-kycanska. Čtyřiapadesátileté-ho muže odvezla k ošetření záchranná služba. Provedené orientační dechové zkoušky u obou mužů přesáhly hodnoty přes dvě promile alkoholu v dechu," konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová.

Další spojené úkony s tou- to událostí budou následovat. Případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení PČR Rokycany pro podezření ze spáchání trestného činu proti životu a zdraví a trestného činu proti pořádku ve věcech veřejných.