Rozsáhlé policejní manévry byly k vidění v okresním městě. Oznamovatel totiž nahlásil, na některé ze čtyř středních škol, výbušninu. Ihned bylo evakuované Gymnázium a Střední odborná škola Rokycany.
Několik policejních aut společně s psovodem mířilo jako první ke gymnáziu. Oznamovatel totiž přesně neuvedl, ve které škole by se měla bomba nacházet.
„Telefonáty byly divné, takové nekonkrétní. Volající telefonoval na vrátnici, do sekretariátu i na policii. Opakovaly se a přicházely zhruba tak během tři čtvrtě hodiny. Mužský hlas naznačoval, že střední školy v Rokycanech byly ohrožené. Raději jsme hned vyklidili obě naše školní budovy," uvedla ředitelka Drahomíra Rancová. Na místě setrvala pouze se zástupci ředitele a sekretářkou. Děti a pedagogové zamířili po páté vyučovací hodině domů. „Učitelé chodili do tříd a informovali nás, abychom opustili budovu," svěřil se jeden ze studentů. „Čekáme na verdikt policie, ale nemyslím si, že by se tu našla nějaká bomba či podobně. Spíše z toho vyplývá, že poté, co psychicky narušená žena pobodala děti, nabalují se na to další případy," konstatovala Rancová.

Více v zítřejším vydání.