Velký úspěch měla policejní akce, která byla zaměřená na kontrolu ubytoven. Během úterka muži zákona zkontrolovali přes 120 osob.

Na osmi ubytovnách na Rokycansku se uskutečnila v úterý odpoledne akce zaměřená na kontrolu ubytovacích objektů se zaměřením na přechovávání omamných a psychotropních látek, pátrání po hledaných osobách a věcech. Akce se zúčastnilo celkem dvacet policistů Územního odboru Rokycany, a to jak muži zákona pořádkové policie, tak i kriminalisté. „Na pomoc měli dva psovody z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje s jejich čtyřnohými parťáky jmény Urs a Gero," doplnila mluvčí PČR Hana Kroftová.

Policisté během sedmihodinové akce zjistili jeden trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jedné osoby, která byla v celostátním pátrání. Byl na ní vydaný příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. „Dále bylo zajištěno jízdní kolo, které procházelo v databázi pátrání. Dva přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi vyhledal specialista na vyhledávání omamných a psychotropních látek, zkušený Gero," konstatovala mluvčí. Tyto přestupky, které se týkaly držení malého množství návykové látky, vyřešili policisté uložením blokových pokut.

„Jedna osoba se měla dopustit přestupku proti občanskému soužití. Z celkového počtu sto padesáti kon-trolovaných osob bylo sto dvacet cizinců," uzavřela Kroftová.