Kuriózním případem se od neděle 19. března zabývají rokycanští kriminalisté. Pátrají po muži, který poté, co se v jedné obci na Rokycansku vloupal do kotelny, odřízl 13 domů od tepla a teplé vody.

Podle policie došlo ke krádeži po třetí hodině ráno. "Pachatel z kotelny odcizil kapesní svítilnu za minimálně 100 korun. Poté přešel do strojovny, kde manipuloval s dalšími přístroji a některé z nich poškodil, čímž vyřadil z provozu celý systém vytápění. V místnosti elektrorozvodny pak pachatel vypnul hlavní jistič přívodu elektřiny do celého areálu kotelny a manipuloval s dalšími ovládacími prvky," sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Zloděj si podle ní z kotelny odnesl také plastový zahradní nábytek a ruční hasicí přístroj, čímž způsobil škodu minimálně 4 tisíce korun. 

Čtěte také: Na poli za Holoubkovem shořel traktor s pluhem

Tím ale řádění zloděje neskončilo. Před odchodem ještě stihl poškodit dveře do místnosti s hlavním uzávěrem plynu a uvnitř rozbil další zařízení. Vše navíc téměř okamžitě pocítili také obyvatelé obce. "Pachatel manipulací a poškozením zařízení způsobil vyřazení kotelny, která zajišťuje přívod tepla a teplé vody do celkem třinácti domů," řekla Jiroušková, podle níž celková škoda, kterou muž způsobil, zatím nebyla vyčíslena.

Kriminalisté po neznámém zloději, jenž je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže a také z poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení, nyní usilovně pátrají.