Z hlediska letošních investičních akcí Rokycan je jednou z největších.

„Zhruba rok trvající rekonstrukce ulice Boženy Němcové byla značně náročná, protože patří k hlavním dopravním tepnám města, a dala pořádně zabrat i Barákově ulici a jejím obyvatelům. Vedla tudy totiž objízdná trasa. Proto místní tehdy dostali příslib generální opravy území. Zahrnout měla i část Družstevní ulice po ulici B. Němcové,“ sdělil místostarosta Jan Šašek.

Ilustrační foto.
Knihovníci ze dvou krajů dnes poznávají Rokycany

Kontrolní den v rámci začínající akce se uskutečnil už v týdnu. Staveniště převzala firma ROBSTAV stavby, vítěz výběrového řízení. Zakázku vysoutěžila za cenu 27,5 milionu korun (vč. DPH). Na místě je už nainstalované dopravní značení a kmeny stromů kryje ochranné bednění. Stavební práce začnou příští týden, předpoklad dokončení je do konce letošního roku.

„Počítá se s generální rekonstrukcí komunikace, včetně vzniku nových parkovacích míst, chodníků, vjezdů i výstavby autobusové zastávky. Součástí stavby je též rekonstrukce kanalizace, vodovodu, veřejného osvětlení a také sadové úpravy,“ informoval místostarosta. Stavbě předchází vlastníkem prováděná rekonstrukce plynovodu, která potrvá do 30. června. Zmíněné práce si tak od obyvatel lokality v příštích měsících vyžádají pořádnou dávku trpělivosti.