Oslabená koruna a na druhou stranu ocenění zaměstnanců. To je dilema, které denně řeší ve firmách okresu.

„Kam až jít s ohodnocením lidí a nepřijít o zakázky, to je neustálý rébus vyžadující řešení," konstatoval Petr Krob z rokycanské společnosti Wex- ler. Zásadní zvyšování platů v plánu není, na Vánoce si ale zaměstnanci přilepšili. Jelikož se podařilo splnit hospodářské výsledky, včetně kvalitativních, dostali druhou polovinu (k létě vyplacené první) 13. platu. Nyní už si budují pozici pro letní přilepšení.

Úspěšný rok předpokládá také jiný velký zaměstnavatel lidí společnost Borgers. Působí dokonce hned ve třech místech Rokycanska. Jedná se o Rokycany, Hrádek a Volduchy. „Zakázková náplň je velice uspokojivá. V důsledku nových zakázek plánujeme opětně i další růst obratu přesahující pět procent. Zakázky mají i ten pozitivní dopad, že technologicky rozšiřují portfolio našich produktů o zcela nové," objasnil finanční manažer Lubor Šabacký. „Z toho plyne, že pro nás mají zásadní význam i z hlediska dlouhodobého, neboť je velká pravděpodobnost, že budou generovat další poptávku od našich zákazníků," vysvětloval.

Na druhou stranu jsou zakázky pochopitelně spojené se značnými investicemi do nových technologií a rovněž si vyžádají rozšíření výrobních ploch v hrádeckém závodě.

„Aktivně se rovněž pracuje na zcela novém logistickém konceptu skladování hotových výrobků. V současné době hledáme vhodné lokality," říká Šabacký.

Nárůst výroby se pozitivně projeví i v rámci zaměstnanos- ti. „V tomto roce plánujeme nabrat zhruba sto padesát nových kmenových pracovníků do profesí výroby, ale i logistiky a údržby," dodal ještě na závěr příznivou informaci pro veřejnost ředitel Šabacký.

pokračování na str. 3 pondělního vydání Rokycanského deníku