Sobota byla v Mirošově ve znamení turistického pochodu. Opět se konal Brdský Prďák, a to v pořadí čtvrtý. Desítky zájemců si vyzkoušelo trasy 5, 10, 20, 30, 50 a 70 kilometrů.

Sobotní šestá hodina ranní odstartovala v mirošovské hasičárně turistický pochod. Desítky účastníků neodradilo ani nepříznivé počasí. Zázemí dobrovolných hasičů se proměnilo v příjemné posezení, zdravou osvěžovnu Jitky a Martina, nechyběl koutek deskových her, tvoření s Evou (náramky, zvířátka z filcu) nebo ukázka hasičského vozu Tatra Terno pro děti. „Jsme rádi, že se tato akce pořádá. Podílíme se každý rok. Je to příjemné zpestření činnosti," svěřila se jedna z hasiček Veronika Šmatláková.

Brdského Prďáka se zúčastnilo 192 lidí. Na pětikilometrovou trasu vyrazilo 38 dětí a 51 dospělých, dále pak deset km 29 dětí a 29 dospěláků, 20 km tři ratolesti se 14 dozory, 30 km dvě děti a 15 dospělých, 50 km osm sportovců a 70 km pouze tři. Nejmladším účastníkem byla tříměsíční Jasmínka Kopřivová, která se na pětikilometrovou trasu vydala v kočárku.