Volba nového vedení byla v obci jednoduchá. V Bušovicích byla ustavená jediná devítičlenná kandidátka SNK Nezávislí. Počet členů korespondoval se schváleným počtem členů budoucího zastupitelstva.

Lídr uskupení Luboš Pták jimi byl zvolený osmi hlasy. Sám se zdržel. Na místostarostu byl vytipovaný Stanislav Štrunc a osminásobné ano jeho kolegů, sám nehlasoval, ho do role obsadilo.

Od ustavujícího zasedání už je jasno také v případě ze zákona povinného finančního a kontrolního výboru. Finančnímu šéfuje Hana Záhlavová (už se dříve ve funkci osvědčila), prošla jednoznačně. Členy jsou Michal Kabát (nově) a Milan Šemokrouch (už ve výboru pracoval). Kontrolnímu nově velí Milan Majer, spolupracovat s ním bude Petr Majer (už zkušený) a po novu i Milan Koželuh.

Obsazení dalších výborů přijde na řadu při následujícím, už řádném, zastupitelstvu. Nejspíše 18. listopadu.

„V úvahu určitě připadá kulturní a životního prostředí," konstatoval starosta.

V nejbližším období se představitelé obce hodlají zabývat územním plánem a zahájit by chtěli komplexní pozemkové úpravy. Nové využití chtějí najít pro někdejší budovu obecního úřadu, jež se nachází v Sedlecku. Na programu je též úprava požární zbrojnice v Bušovicích. „Kromě toho musíme začít chystat oslavu devítistého výročí Bušovic, které si připomeneme příští rok," dodal Pták.