Vybírali kameny, o něž by se zvířata mohla zranit. Za to pak mladí brigádníci sklidili velikou pochvalu a až do večera měli možnost zařízení a jeho chod blíže poznávat. V rámci dalšího programu je čeká seznámení nejen s péčí o exotické tvory, ale zvířata celkově.

„Na úterek jsme si objednali návštěvu jednoho z nejmodernějších kravínů v Evropě – příkosického,“ informoval vedoucí oddílu Pavel Hubert. V deset se zúčastnili dojení a vyzkoušeli si ho. Z Příkosic to parta nadšenců vzala do minimuzejíčka v Mešně, které nabízí pohled na vesnici a její život v časech dávno minulých.

Po návratu na základnu, kterou mají na rokycanském náměstí v objektu zvaném Zelený dům, je po jídle stejně jako další dny čekaly různé hry, koupání či jiné sportovní vyžití. Dnešek je pro všechny strašidelně dobrodružný, táborníci míří do krokodýlí farmy v Protivíně, kde budou i asistovat při krmení. Později se chystají prohlédnout si město. Zítřek je pak zavede do Březiny. Projdou si zámeček a poté zamíří do obory s jeleny, muflony a dalšími zvířaty. Pátek je zadaný pro Plasy, tamní malou ZOO, minigolf a vydají se i na výšlap proti proudu Střely.

„Po obědě v areálu tábora Máj, kam také jezdíme, zbude čas na koupání a odpoledne se vydáme domů,“ dodal k programu Hubert.