Transakce byla uzavřena v létě. Většinový podíl nadále drží podnikatel Richard Galovič, který značku koupil před šesti lety.

„Chceme rychle růst a expandovat. Proto jsme hledali investora, který je stejně přímý, odvážný a nebojí se náročných, ale vzrušujících výzev,“ říká majitel Favoritu Richard Galovič. Ten v roce 2011 odkoupil všechny ochranné známky této společnosti a vzkřísil značku s téměř stoletou tradicí. „S Michalem Mičkou, se kterým nás seznámil náš společný právník Vít Kučera, byla jednání rychlá, korektní a profesionální,“ oceňuje Galovič. Podle něj se Mička nebude podílet na exekutivním řízení, ale bude na chod podniku dohlížet z pozice člena dozorčí rady.

Svůj investorský vstup do Favoritu si pochvaluje i Mička. „V novém Favoritu vidím český Apple v kolech. Preferuji investice do kvalitních českých projektů. Richard má neskutečný tah na branku a je prototypem člověka, který se nikdy nevzdává a jde si za svým cílem.“

S novým investorem za zády plánuje Galovič rychlý růst společnosti. Hodlá zosminásobit kapacitu výroby z 20 na 160 kol měsíčně a zkrátit dodací termíny na čtyři až šest týdnů.

S tím souvisí i navýšení počtu zaměstnanců ve výrobě. Plány na expanzi jsou ambiciózní. V horizontu jednoho roku chce Favorit za podpory vládní agentury CzechTrade otevřít pět zahraničních zastoupení v západní Evropě a USA. Do čtyř let se má jejich počet zvýšit na dvacet.

Ilustrační foto.
Mešenští už doma sportují, nové hřiště láká i přespolní