Finále se sice neobešlo bez zpoždění ze strany realizační firmy, nicméně aktuální stav celého areálu za to každopádně stál. Nejen, že září novotou prvky byly navíc šité na míru zaměření ekoškolky, ale jsou v takovém provedení, že by mohly zajisté lehce konkurovat menšímu dětskému parku. Děti tak mají k dispozici novou venkovní terasu, na které si některé v minulém týdnu odbyly svůj poslední den v roli předškoláčků byly slavnostně vyřazené! Pochopitelně před publikem složeným z rodičů i kamarádů, pro které si připravily kulturní blok.

„Nechybí dřevěné domky, prolézačky, pískoviště nebo krásný altánek poskytující přístřeší před deštěm i sluncem, či vůz z dob indiánů a kovbojů. Ten už mají děti vybavený a zabydlený," prozradila ředitelka zařízení Jitka Frýaufová.

Dodejme jen, že celou cestu za novou zahradou, jejíž rekonstrukce je ceněná téměř na dva miliony korun, odstartoval článek v časopise, který školka odebírá. Podmínkou byla desetiprocentní účast na financování, s čímž školce pomohl místní obecní úřad.

I když si zahradu bylo možné prohlédnout a ´otestovat´ už před prázdninami, ta pravá sláva se ale chystá až na nový školní rok, kdy bude oficiálně slavnostně otevřená. Jak vypadají některá zákoutí se můžete podívat už teď.