Z Borku v pátek, sice oproti slibu stavbyvedoucího s dvoudenním zpožděním, ale přece jen zmizelo řízení dopravy světelnou signalizací. Po čtvrt roce. Řidiči i místní si oddechli. Kvůli úpravě šířky silnice a výstavbě chodníku byl průjezd obcí od poslední červencové dekády ztížený.

I když se celá akce, a nejen odstranění značení, protáhla (podle stavbařů se o to postaraly drobné změny a vícepráce), termín dokončení nakonec korespondoval s platností povolení pro zvláštní užívání a změnu dopravního značení komunikace. Vypršela v pátek 31. října.

Zavládla tedy spokojenost, zvláště proto, že nový chodník skýtá ochranu před projíždějícími vozidly. Dílo provádějící firma HABAU vysoutěžila za 3 628 tisíc, bez DPH. Kromě výstavby chodníku, jehož povrch kryje zámková dlažba, se jednalo o zatrubnění dešťové kanalizace a předělávku veřejného osvětlení. Možnost bezpečnějšího pohybu podél silnice lidé přijímají s uspokojením. V Pražské ulici, de facto od mateřské školy až k ulici Na kukačce, byl vybudovaný chodník a zároveň se pracovalo na úpravě křižovatky. „Chodník je vyvedený i do ulice Ke Střelnici, ale kousek před viaduktem, bohužel, končí. Potřebný pozemek se kvůli jeho vázanosti uskutečněnou optimalizací trati Rokycany Zbiroh od Českých drah nepodařilo vykoupit," vysvětloval vedoucí odboru rozvoje města Jiří Hlad.

Řidiči jsou ale do určité míry zklamaní. Očekávali, že vzhledem k úpravě komunikace ze silnice zmizí i dva hluboké díry související s osazením kanálových vpustí. Při jízdě směrem od Holoubkova na Rokycany se nacházejí kousek nad novým středovým ostrůvkem. „Je hezké, že otevřeli Borek. Když ale míjíš kamion nebo jiný náklaďák, nemáš šanci se mu vyhnout. Není kam. Taková oprava a tohle nikdo nevidí!" zlobil se například Pavel Grimm.

dokončení na straně 3 pondělního vydání Rokycanského deníku