U pokladny vládl Karel Mařík: “Zdědil jsem tenhle post po nedávno zesnulém kolegovi Šáleném. Také u kaktusářů hlídám kasu po kamarádovi, který už není bohužel mezi námi,“ podotkl se smutkem v hlase a upozorňoval návštěvníky na zajímavou nabídku. Patřila mezi ně kolekce osmadvaceti pohlednic z hradů, zámků a tvrzí na Rokycansku.

Filatelisté existují v okresním městě od roku 1932. Sedmasedmdesátileté období je protkáno mnoha výstavami i péčí o mládež. „Dnes to není pouze o známkách. Vítáme sběratele poštovních razítek, dopisů, pohlednic, nálepek, výplatních otisků nebo průvodek. Jsou mezi námi také majitelé desítek telefonních karet nebo malých kalendáříků,“ připomněl Pflégr. Ti, kteří se koníčku věnují pravidelně, si navíc rozšiřují znalosti z různých oborů – historie, zeměpisu, umění, sportu, kultury, atd. Kromě prodeje přebytků byla burza určena k doplnění nekompletních sbírek.

Rokycanské seskupení nyní čítá dvaačtyřicet členů. „Zajišťujeme pro ně odběr nově vydaných českých a slovenských známek a mohou být čisté nebo orazítkované. Dále nabízíme obálky prvního dne, nálepní listy a známkové sešítky. Pochopitelně vše v nominální hodnotě,“ vypočítával služby František Valenta. Nejen jeho zahřála slova chvály od hostů z Plzně: „Byli příjemně překvapeni zájmem o tuto akci. V krajské metropoli se prý dají návštěvníci spočítat na prstech jedné ruky.“