Zastupitelé se dohodli na tajné volbě a zhruba za hodinu a půl vyřešili obsazení vedoucích pozic.

Na starostu byl nominovaný za ODS Hahner, zatímco zástupci KSČM navrhli Josefa Štycha. Vzhledem k tomu, že jméno Hahnera bylo devětkrát označené souhlasných křížkem (u protikandidáta šest), zvítězil. Poté zastupitelé podávali své tipy na mí- stostarostu. Od ČSSD zazněla nominace Evy Buchové, voleb- ní uskupení Alternativa pro Strašice navrhlo Petra Macháčka, KSČM opětovně Josefa Štycha a Alternativa přidala Františka Nerada. Znovu došlo na tajnou volbu a v ní zvítězila Eva Buchová. Oproti starostovi bude ale svou roli zastávat neuvolněně.

Zbývalo doplnit tři další do do pětičlenné rady. Hlasováním vítězně prošli Josef Kotnauer (ČSSD), Jiří Kantor (ODS) a Martin Straka (bezpartijní, kandidátka ODS).

Tím ustavující zasedání skončilo, počet a obsazení výborů budou Strašičtí projedná-vat až při prvním řádném ro-kování. Jeho termín zatím stanovený není, podle starosty by to mělo být na sklonku měsíce či počátkem dalšího.

Nejbližším cílem nového ve- dení je pokračovat v revitalizaci náměstí. „Zaměříme se také na rozvíjení práce společenských organizací, protože tím se zlepšují mezilidské vztahy," sdělil Hahner